ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

ΧΑΜΗΛΟ ΚΕΝΟ

ΥΨΗΛΟ ΚΕΝΟ

ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗ ΑΕΡΑ

ΕΞΟΙΚ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 

 

ΑΤΕΧΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΑΤΕΧ

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

ΖΥΜΕΣ

ΑΛΕΥΡΙ

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΓΕΝΙΚΑ

ΜΟΥΣΕΙΩΝ

ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

 

ΜΕΤΑΛ. ΚΑΤΑΣΚ.

ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ

ΤΡΟΧΙΣΜΑΤΑ

ΑΜΜΟΒΟΛΕΣ

ΚΟΠΗ ΜΕ ΠΛΑΣΜΑ

ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΑ

ΣΙΔΗΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

 

ΧΗΜ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΧΡΩΜΑΤΑ

ΦΑΡΜΑΚΑ

ΣΥΝΘΕΤΑ ΥΛΙΚΑ

 

ΟΧΗΜΑΤΑ

ΣΥΝΕΡ. ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΕΡ. ΦΟΡΤΗΓΩΝ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ

ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΛΙΠΑΝΣΗ

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ

ΠΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

TANK STRIPPING

 

ΑΡΧΙΚΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ NEDERMAN ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ

ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ ΑΤΕΧ

ΕΡΓΑΣΤ. ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ

 

ΦΙΛΤΡΑ

ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ

ΣΑΚΚΟΦΙΛΤΡΑ

ΤΡΟΧΗΛΑΤΑ

ΦΟΡΗΤΑ

ΟΜΙΧΛΗΣ ΛΑΔΙΟΥ

ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚA

 

ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΕΣ

 

ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΕΝΟΥ

ΦΙΛΤΡΑ ΚΕΝΟΥ

ΦΙΛΤΡΑ ΕΧ

ΠΡΟΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΡΕΣ

ΒΙΟΜΗΧ. ΣΚΟΥΠΕΣ

ΑΜΜΟΒΟΛΕΣ

 

ΑΝΕΜΕΣ

ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΠΛΥΣΗΣ

ΒΙΟΜ. ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ

ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

ΗΧΟΜ. ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

 

ΕΥΚΑΜ. ΑΕΡΑΓΩΓΟΙ

ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΥΨ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ

 

ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΑΥΣΑΕΡ.

ΕΚΤΥΛΙΚΤΡΙΕΣ

ΑΕΡΟΤΡΟΧΙΕΣ

ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ

ΑΠΛΟΙ ΑΠΑΓΩΓΟΙ

ΑΕΡΑΓΩΓΟΙ

 

ΑΝΤΛΙΕΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚ.

ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΛΙΠΑΝΤ.

ΕΚΚΕΝΩΤΕΣ ΛΙΠΑΝΤ.

ΠΥΡΓΟΙ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚ.

ΔΙΑΧ. ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ

 

ΣΠΑΣΤΗΡΕΣ ΓΡΕΖΙΩΝ

ΦΙΛΤΡΑ ΚΟΠΤ. ΥΓΡΩΝ

ΜΠΡΙΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

 

 

       

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ  ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Στα  εργοστάσια  μεταλλικών κατασκευών δημιουργείται μεγάλη ρύπανση από  τα καπναέρια των ηλεκτροσυγκολλήσεων, τις κοπές μετάλλων  με πλάσμα, τα τροχίσματα, τις μηχανουργικές κατεργασίες κλπ.

Η ρύπανση στις σταθερές θέσεις  εργασίας αντιμετωπίζεται κυρίως με τοπικά συστήματα που έχουν περιορισμένη ακτίνα δράσης.

 

Παραδείγματα:

 

-Μια ομάδα  σταθερών  θέσεων  ηλεκτροσυγκόλλησης αντιμετωπίζεται με μια κεντρική εγκατάσταση βραχιόνων απαγωγής με κεντρικό απορροφητήρα και φίλτρο ή με τοπικούς  ανεξάρτητους βραχίονες.

 

-Το ίδιο ισχύει για μια ομάδα σταθερών θέσεων  τροχισμάτων

 

-Η ρύπανση από μια σειρά μηχανημάτων  CNC (ρύπανση ομίχλης λαδιού) απάγεται από μια κεντρική εγκατάσταση φίλτρων λαδιού ή από ανεξάρτητα συστήματα για κάθε μηχάνημα.

 

Όμως σε ένα μεγάλο εργοστάσιο μεταλλικών κατασκευών  οι περισσότερες θέσεις  εργασίας δεν είναι σταθερές. Ηλεκτροσυγκολλήσεις και τροχίσματα γίνονται σε όλο το χώρο του εργοστασίου και η ρύπανση δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί με  συστήματα περιορισμένης ακτίνας δράσης.

 

Σε μια τέτοια περίπτωση  μια κεντρική εγκατάσταση Υψηλού Κενού είναι η ενδεδειγμένη λύση.

 

Η κάλυψη όλου του  εργοστασιακού χώρου με κατάλληλα τοποθετημένες λήψεις υψηλού κενού  είναι εφικτή και  σχετικά εύκολη .Η κάλυψη όλου του χώρου δεν απαιτεί   αύξηση του μεγέθους της κεντρικής μονάδας  ούτε αύξηση των διατομών των σωληνώσεων. Μοναδικός περιορισμός είναι  ο συνολικός αριθμός  των χρηστών  που χρησιμοποιούν την εγκατάσταση  κάθε χρονική στιγμή. 

 

Η πολυχρηστικότητα της εγκατάστασης του Υψηλού Κενού την καθιστά ανεκτίμητη για την διατήρηση ενός εργοστασίου καθαρού. Όλοι οι ρύποι απάγονται απ ευθείας από το εργαλείο το οποίο τους παράγει. Καπναέρια ηλεκτροσυγκόλλησης, σκόνη τροχισμάτων μετάλλων ή πλαστικών, γρέζια, πριονίδια, υγρά υλικά, αποτελούν  χαρακτηριστικές εφαρμογές.

 

Ο καθαρισμός των μηχανημάτων, των δαπέδων, των τοίχων γίνεται εύκολα και γρήγορα. Υπάρχουν πολλά συστήματα  και ιδιοσυσκευές που "φέρνουν" το κενό εκεί ακριβώς που χρειάζεται όπως βραχίονες, ανέμες, εύκαμπτοι αεραγωγοί, αυτόματες λήψεις και διάφορα  εργαλεία για την τελική εφαρμογή του ώστε η απαγωγή του οποιουδήποτε ρύπου να γίνεται με ασφάλεια, εύκολα και γρήγορα.


Βεβαίως μια εγκατάσταση Υψηλού Κενού μπορεί να συνυπάρχει με μια εγκατάσταση χαμηλού κενού και να συμπληρώνει η μία την άλλη. Στα μεγάλα εργοστάσια  εξυπηρετεί συχνά και η χρήση  φορητών μονάδων χαμηλού κενού. για τις ειδικές περιπτώσεις εργασίας σε θέσεις οι οποίες δεν καλύπτονται από το κεντρικό δίκτυο.

Mε την  χρήση των αυτομάτων  λήψεων στην εγκατάσταση υψηλού κενού  έχουμε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας που  μπορεί να φθάσει και το 40%.

 

Στα μεγάλα εργοστάσια όπου τα μέσα καθαρισμού του αέρα πρέπει να καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια ή πολλές θέσεις εργασίας η χρήση αεροτροχιών  ή προεκτάσεων  είναι μερικές φορές η ενδεδειγμένη λύση

 

Τα μεγάλα μηχανήματα κοπής με πλάσμα  προξενούν  βαριά ρύπανση .Για την απαγωγή της χρησιμοποιούνται  εγκαταστάσεις χαμηλού κενού.

 

Μια λεπτομερής και προσεκτική μελέτη θα ορίσει τον κατάλληλο συνδυασμό χαμηλού και υψηλού κενού ώστε το εργοστάσιο να διατηρείται καθαρό με το ελάχιστο δυνατό κόστος κτήσης εξοπλισμού και την μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Top - Home - Αρχική - Η Εταιρία - Οι Μελέτες - Οι Εγκαταστάσεις - Nederman -   Τα Έργα -   Επικοινωνία